Εγκριτική Απόφαση υπ'αριθμ. 873/2009

greece  uk

Η Ιστορία των «Φιλόζωων της Λέρου» - «Leros Animal Lovers»
 

Το 1993 η Άννα Χάρις περιέθαλψε ένα εγκαταλελειμμένο κουταβάκι. Σύντομα ανακάλυψε ότι ήταν αγόρι, στενός συγγενής με Ντόμπερμαν και Γερμανικό Ποιμενικό και τον ονόμασε Μπέντζι. Η Άννα δεν μπορούσε να τον κρατήσει γιατί είχε προβλήματα υγείας και ευτυχώς ένας φίλος, του βρήκε ένα καλό σπίτι.

Οι «ημιάγριες» γάτες της Λέρου είχαν ακούσει για μία κυρία που έτρεφε έναν αδέσποτο σκύλο και ήταν σίγουρες ότι θα κερδίσουν το στοίχημα και θα δώσει τροφή και σ’αυτές.
Έτσι η Άννα άρχισε να φροντίζει μια γάτα και την κόρη της. Στη συνέχεια, ήρθαν της γάτας τα τρία γατάκια, η οποία αφού τα είδε καλά τακτοποιημένα με την Άννα, έφυγε, μόνο, για να συνεχίσει να φέρνει τα μεταγενέστερα νεογνά της. Ο τοπικός κτηνίατρος, Μιχάλης Κοντραφούρης, της πρότεινε και αυτή δημιούργησε, μια μικρή ομάδα φροντίδας ζώων, ενώ τοποθέτησε στο νησί μερικά κουτάκια συγκέντρωσης προσφορών. Οι «Φιλόζωοι της Λέρου» - «Leros Animal Lovers» είχαν γεννηθεί.

Με τη βοήθεια φίλων παγίδευε «άγριες», αδέσποτες γάτες και τις στείρωνε. Το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα έκανε ένα παζάρι. Από το 1995, κάθε έξη μήνες, διοργάνωνε επισκέψεις κτηνιάτρων, ενώ έτρεχε το πρόγραμμα των στειρώσεων με τον Μιχάλη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι γάτες δεν είναι ούτε έγκυες ούτε θηλάζουν. Η Άννα ακόμα λάμβανε οικονομική υποστήριξη, παροχές, από τη GAWF (Greek Animal Welfare Fund) κάθε χρόνο από το 1998 έως και το 2009, κάτι που σήμαινε ότι μπορούσε να φροντίζει με τον Μιχάλη πιο πολλά ζωάκια, από αυτά που θα φρόντιζε, αν βασιζόταν μόνο σε δωρεές, υποστηρικτές και στα Τ-shirts. Οι τουρίστες πάντως ήταν αρκετά γενναιόδωροι στις προσφορές τους για τα ζωάκια της Λέρου.

Η Άννα έφυγε από τη Λέρο το Μάρτιο του 2009. Ευτυχώς οι «Φιλόζωοι της Λέρου» - «Leros Animal Lovers» συνέχισαν τη δράση τους και πρόκοψαν, αναπτύχθηκαν. Ίδρυσαν Εγκεκριμένο Σωματείο το Δεκέμβριο του 2009, το οποίο απαρτίζεται από πολλά-πολλά ευσυνείδητα μέλη. Κάθε μέρα το Σωματείο μας γίνεται πιο ικανό, πιο ισχυρό, πιο πολυπληθές. Το πρόγραμμα των στειρώσεων συνεχίζεται παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ τώρα που είμαστε ένα νόμιμο Σωματείο μοιάζουν όλα πιο ρόδινα, πιο αισιόδοξα και πιο ελπιδοφόρα, για την Ένωση «Φιλόζωοι της Λέρου» - «Leros Animal Lovers».

 

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ALPHA BANK
IBAN: GR45 0140 6430 7480 0200 2000 556
BIC: CRBAGRAA